Petra in Angola

Petra

In Angola

Wie ben ik?

In 2004 vertrok ik vanuit Nederland naar Angola. Ik werkte toen van 2004 tot 2006 bij de organisatie Medair in de provincie Moxico in Lumbala Nguimbo. Hier was een terugkeer kamp voor de vele Angolese vluchtelingen die al die jaren in Zambia waren. 

Toen in 2006 Medair Angola verliet, sloot ik me aan bij een team van Argentijnse zendelingen in de provincie Moxico in Luena, waar ik van 2006 tot 2013 in de kliniek “Jesus Salva” werkte als verpleegkundige. 

In 2013 vertrok ik richting Huila provincie naar Lubango, waar ik in de kliniek Tchihambangala werkte als verpleegkundige om moeder & kindzorg te doen. Ik heb er geholpen het ondervoeding -programma te ontwikkelen en vanaf 2015 werd ik gevraagd vanuit het missieziekenhuis om een preventie programma op te zetten voor obstetrisch Fistula.